+359 2 9506655 | +359 897 643030 info@iRepair.bg гр. София, ул. Стара Планина №10

Специфични проблеми с MacBook

Клавиатура

Клавиатурата не работи правилно?

Натискате А но се показва G или въобще не отразява натискането на клавиша. Това е често срещан проблем, тъй като клавиатурата е първото място което течността поразява, при евентуално заливане и една от най-често използваните части. Повечето от проблемите с клавиатурата са причинени от влага или заливане с течност.

Ние може да подменим клавиатурата и да отстраним проблема

Имаме в наличност клавиатури за повечето модели и не се налага да ги поръчваме. Предлагаме подмяна на клавиатура и на Retina MacBook Pro; повечето сервизи не предлагат този вид ремонт. Apple е конструирал някой от техните лаптопи така, че клавиатурата сама по себе си да не може да бъде заменена, а подмяната на цялата горна част (top case) от лаптопа е много скъпо. Ние заменяме клавиатурата без да се налага да се подменя целия top case, като така ви спестяваме много средства.

Apple изполва различни клавиатури за различните години на производство на един и същ модел, което допринася за ненужно забавяне и объркване при неподготвените техници. За да избегнем това, ние имаме в наличност клавиатури за повечето модели след 2008.

 

Проблеми с пантите на дисплея

Екрана не е добре закрепен за основата на лаптопа или има луфт?

Едни от най-подлежащите на физическо натоварване части в лаптопа са пантите, за това е възможно те да се повредят. Многокраното отваряне и затваряне на екрана, може да предизвика проблеми с пантите. В iRepair поправяме повечето от проблемите възникнали с лаптоп пантите.

Посетете ни за безплатна диагностика

Единствения начин да разберем какъв точно е проблема с пантите и колко ще струва ремонта на вашият Mac, е да позволите на нашите техници да го отворят. Предлагаме безплатна диагностика без никакви задължения от ваша страна. Това означава, че ние ще отворим лаптопа и ще разберем какъв е проблема безплатно. Нашите техници ще ви обяснят и ще ви предложат решение, а вие ще решите как искате да постъпите. С безплатната диагностика нямате какво да губите!

 

Батерията не се зарежда

Често се случва да оставате без батерия?

Разкачате зарядното и вашият Mac лаптоп спира да работи, стои включен за кратко време, или работи докато достигне 50% и тогава се изключва. Това е често срещано, тъй като батериите рядко запазват способността да задържат добър заряд за повече от две-три години.

Може да заменим батерията с нова и да отстраним проблема

Имаме в  наличност повечето батерии за MacBook и често предлагаме ремонт на същия ден, без да се налага да поръчваме части. Предлагаме подмяна на батерия и на Retina MacBook Pro; повечето сервизи не предлагат този вид ремонт без да заменят цялата горна част на лаптопа. Apple е конструирал някой от техните лаптопи така, че батерията сама по себе си не може да бъде заменена, а замяната на цялата горна част е много скъпо.

 

Тракпад

Случва ли се курсора на мишката да прави каквото си иска?

Опитвате се да кликнете, но лаптопа не го отчита или курсора не се движи правилно. Това е много често срещан проблем, тъй като тракпада е ежедневно използвана част, което води до вероятността за преждевременно износване. Тракпада се намира в предната част на лаптопа, където при евентуално заливане с течност поражението е най-голямо. Повечето проблеми с тракпада са причинени от влага или заливане с течност.

Ние може се погрижим за проблема като заменим вашият тракпад с нов

Независимо поради каква причина вашият тракпад се е повредил, ние може да го заменим с нов и да отстраним проблема. Имаме в наличност много от тракпадите и в повечето случаи може да го заменим още на същия ден, без да се налага да го поръчваме. Предлагаме подмяна на тракпад и на Retina MacBook Pro; повечето сервизи не предлагат този вид ремонт. Apple е конструирал някой от техните лаптопи така, че тракпада сам по себе си да не може да бъде заменян, а подмяната на цялата горна част от лаптопа е много скъпо. Ние заменяме тракпада без да се налага да се подменя горната част, като така ви спестяваме много средства.

 

Прегряване

Притеснени ли сте че лаптопа е твърде горещ?

Ако сте притеснени, че лаптопа ви загрява много повече от колкото трябва, донесете го в нашия сервиз за безплатна диагностика. Всеки лаптоп работи при различни стойности на температурата, като дейността за която го ползвате има голямо значение за тази температура. За много хора е трудно да разберат дали лаптопа наистина има проблем или температурата е в нормалните граници. Факт е, че горещият лаптоп е не само неудобен за работа и докосване, но и това, че преграването може да причини допълнителни проблеми.

Опитни техници

Нашите техници могат да установят много бързо защо вашият лаптоп прегрява и да ви кажат колко ще ви струва да се поправи. Проблема може да е малък като например задръстен с прах вентилатор или нещо по-голямо като дефектен радиатор, но без значение какво е, нашите техници ще могат да го поправят.

В допълнение може да ви предложим специален софтуер за контрол на вентилаторите, който ще държи вашия Mac в нормални работни температури, независимо какви програми използвате. Това е отлично решение за професионалисти изискващи висока производителност от своите машини.

2016-2017 MacBook Pro 13″ A1706/А1708 и MacBook Pro 15″ А1707

Тези модели имат специфичен проблем (flex gate) с лентовия кабел, който осигурява захранването на подсветкатa за дисплея.

С времето, този кабел се износва и частично или напълно прекъсва. Когато това се случи, екрана не светва и остава напълно черен. Проблема обикновено се появява постепенно, като първoначалния симптом е неравномерна светлина в долната част на дисплея или така наречения stage effect. С времето, екрана започва да светва само ако се отвори съвсем леко (10-15 градуса), а при по-голям ъгъл на отваряне, светлината напълно прекъсва. Последния етап е напълно прекъсване и пълна липса на подсветка.

Ние отстраняваме този проблем, без да е необходима скъпа подмяна на целия дисплей. Обадете и попитайте

2011 MacBook Pro 15″ A1286 и MacBook Pro 17″ A1297

Тези модели имат масов проблем с видеото, който рано или късно се появява

Симптоми за този проблем са когато лаптопа:

 • изобщо не се включва
 • включва се, но видеото е на черти (така  наречената черга)
 • показва ябълката и зарежда донякъде но след това екрана става чисто бял или черен с последващ рестарт
 • произволно рестартира или се изключва от само себе си

Поради невъзможност да се намират гарантирано нови графични чипове, не предлагаме цялостна подмяна на видео чипа. Предлагаме вариант за хардуерно изключване и изолиране на дефектиралия графичен чип. След тази процедура лаптопа продължава да работи нормално с вградената в процесора видео карта Intel HD 3000. Свържете се с нас за повече подробности

MacBook Pro 2011

Безплатна консултация

Ако имате притеснения за вашият MacBook лаптоп, не се двоумете да го донесете при нас за безплатна консултация. Ще ви обясним какъв е проблема, а вие ще решите дали искате да го отстраним или не. Очакваме ви скоро.

 

Обадете се в работно време за безплатна консултация

Телефон: 02 950 6655 | GSM: 0897 64 3030

Обадете се или ни посетете

БЕЗПЛАТНА ДИАГНОСТИКА

Телефон: 02 950 6655
Мобилен: 0897 643030

ул. Стара Планина №10
гр. София, п.код 1000

е-поща: info@iRepair.bg

Понеделник - Четвъртък
от 10:30 до 18 часа

Изпрати запитване

  Име*

  Телефон*

  е-поща*

  Относно

  Съобщение